Een verbeterd zelfvertouwen en veiliger gevoel

Van kinds af aan wilde ik al een martial art gaan doen en op m’n 32ste heb ik eindelijk de keuze gemaakt om iets gaan te doen met die wens. Maar ik wist niet welke Martial art ik wilde doen. Ik ben toen op youtube gaan zoeken, waar de meeste vechtsporten me niet aanspraken omdat ze te veel op geweld gericht waren. Aikido kwam heel anders op me over vanwege de vloeiende bewegingen, dat het zonder competitie is en meer gericht is op persoonlijke ontwikkeling. Dus dat wilde ik proberen.
Ik ben toen bij verschillende scholen een proefles gaan volgen en ben uiteindelijk bij Kinonagare gebleven omdat ik daar de sfeer erg prettig vond en omdat de mensen vriendelijk en behulpzaam waren. Dat is inmiddels 15 jaar geleden, ik kan dus wel zeggen dus ik heb een goede keuze maakt voor mezelf.

In eerste instantie merkte ik bij mezelf een verbeterd zelfvertouwen en dat ik me veiliger voelde omdat ik mezelf leerde beschermen.
Wat we veel trainen in het werken vanuit je eigen centrum, en dat is heel waardevol voor mij gebleken op de trainingsmat maar ook in het dagelijks leven. Ik ben veel bewuster geworden van mijn omgeving en benader ik situaties veel meer vanuit mijn eigen stabiele mentale / fystieke centrum. Ik ben me meer bewust geworden van de keuzes die ik maak en let b.v. meer op mijn persoonlijk veiligheid en stabiliteit. Ik ben me veel meer bewust wanneer die onder druk staan en hoe ik dat kan herstellen.
Daarnaast vindt k het trainen gewoon erg prettig en is de sfeer in de dojo goed, ik krijg er altijd energie van.