Ervaring aikido stage Parijs

Een jaar geleden ben ik op mijn 51e lid geworden van Aikido School Kinonagare omdat ik hou van nieuwe en onbekende uitdagingen.
Die heb ik gekregen, elke aikidoles is weer een uitdaging want van belang is: je juiste houding, vanuit je centrum, de juiste afstand en timing creëren en dat allemaal ook nog eens vanuit een ontspanning houding!
Super moeilijk maar zo ontzettend leuk en leerzaam, elke keer ontdek je weer iets nieuws en je bent nooit uitgeleerd of uitgekeken.
Om het voor mezelf nog wat spannender te maken besloot ik om mee te gaan op aikido stage van twee dagen in Parijs. Ik vond het echt heel spannend en was er ook een beetje bang voor, op die grote mat met 150 andere aikido beoefenaars die het beter kunnen dan ik, als dat maar goed gaat….
Maar mijn angst was onterecht. Wat een beleving is dit geweest! De reis met de luxe Subaru van Theun verliep voorspoedig en het was reuze gezellig zo met z’n vieren, onderweg kwamen we nog onze Belgische ‘aikido collega’s’ tegen en die waren alleraardigst. Ook de ontvangst in Parijs was als een warm bad en alles was zeer goed verzorgd en geregeld. Twee dagen heb ik mogen oefenen met diverse mensen op de mat onder begeleiding van Alain Peyrache. Het was echt een geweldige ervaring, ik heb er heel veel van geleerd en weet zeker dat ik volgende stage weer van de partij ben.