Ervaar aikido

Vraag nu een gratis proefles aan!

Ontdek de kracht van aikido. Deze Japanse krijgskunst heeft als doel jezelf te veranderen tot een beter mens.

Bij onze dojo staan persoonlijke ontwikkeling, balans tussen lichaam en geest, en zelfvertrouwen centraal.

Ervaar het zelf met een gratis proefles!

Ik ben in december van 2019 begonnen met aikido. Hoewel het nog nieuw voor mij is, ga ik elke week met plezier naar de dojo. Je leert bij aikido de situatie bekijken van een ander standpunt. Ook is aikido voor alle leeftijden en lengte, er zijn geen restricties in het beoefenen van aikido. Dus als je niet zo lenig bent of niet sterk, geen conditie hebt enz. is dat geen probleem. Je hebt alleen zin en tijd nodig.
Jessica Hulsbergen

Voor wie is aikido

Aikido is een veelzijdige kunst die zich aanpast aan de individuele behoeften van elke beoefenaar. Of je nu jong of oud bent, man of vrouw, ervaren of nieuw in de wereld van krijgskunsten, bij aikido draait het om jou.

Ervaar het zelf met een gratis proefles!

Waarom aikido

✓ Meer zelfvertrouwen

✓ Ontspanning

✓ Focus

✓ Persoonlijke groei

Aanmeld formulier - gratis proefles

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op om een gratis proefles voor je in te plannen.

FAQ - Veelgestelde vragen

Aikido is een moderne krijgskunst gericht op zelfverbetering en het vinden van balans tussen lichaam en geest. In plaats van competitie en het streven naar kampioenschappen, gaat het in aikido om persoonlijke groei en het overwinnen van je eigen beperkingen.

De technieken in aikido zijn gebaseerd op soepele, spiraalvormige bewegingen en worden beoefend in een veilige, gestructureerde omgeving. Iedereen, ongeacht leeftijd of geslacht, kan deelnemen aan aikido, waarbij diversiteit en samenwerking worden aangemoedigd.

Aikido is ideaal voor mensen die harmonie zoeken en willen leren omgaan met stress en conflicten zonder agressie. Kortom, aikido is een weg naar innerlijke rust en persoonlijke ontwikkeling.

Aikido is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar, ongeacht leeftijd, geslacht of fysieke conditie. In onze dojo draait het om zelfontdekking en persoonlijke groei.

De lessen zijn voor mensen die meer controle willen over zichzelf en situaties, balans tussen lichaam en geest zoeken, hun zelfvertrouwen willen vergroten, en meer ontspanning willen ervaren zonder agressie. Als je wilt leren hoe je op een creatieve manier met uitdagingen omgaat, dan is aikido iets voor jou.

Je hoeft geen ervaring te hebben, alleen een open geest en de bereidheid om te leren. Kom langs en ontdek de voordelen van aikido in een veilige, inclusieve omgeving.

Aikido kan veel voor je betekenen, zowel op fysiek als mentaal gebied. Hier zijn een paar van de belangrijkste voordelen:

Zelfvertrouwen: Door het beoefenen van aikido leer je jezelf beter kennen en word je zelfverzekerder in je bewegingen en in het nemen van beslissingen.
Balans en Coördinatie: Aikido draait om vloeiende bewegingen en evenwicht, wat helpt bij het verbeteren van je algehele coördinatie en fysieke balans.
Stressvermindering: De filosofie van aikido leert je om zonder agressie met conflicten om te gaan, wat kan leiden tot een vermindering van stress en een toename van innerlijke rust.
Zelfverdediging: Aikido biedt praktische technieken voor zelfverdediging die gebaseerd zijn op het afbuigen van aanvallen en het gebruiken van de kracht van de tegenstander.
Levenskunst: Aikido is niet alleen een krijgskunst, maar ook een manier om anders naar het leven te kijken. Het leert je om harmonie te vinden in jezelf en met anderen.

Door deze voordelen kan aikido een positieve invloed hebben op verschillende aspecten van je leven, van je fysieke gezondheid tot je mentale welzijn. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe manier om fit te blijven, een manier om stress te verminderen, of gewoon iets nieuws wilt proberen, aikido kan je helpen een beter mens te worden.

Aikido komt uit Japan en werd in de vroege 20e eeuw ontwikkeld door Morihei Ueshiba, ook bekend als O’Sensei. Hij combineerde elementen van traditionele krijgskunsten zoals jujitsu en kenjutsu met spirituele inzichten om een nieuwe kunst te creëren gericht op harmonie en zelfverbetering.

De naam “aikido” betekent “de weg van harmonie met energie.” Het weerspiegelt het kernprincipe van aikido: het vermijden van agressie en competitie, terwijl je leert hoe je in harmonie kunt bewegen en conflicten kunt afwenden zonder strijd.

Aikido groeide uit de spirituele en filosofische achtergrond van Ueshiba en is nu een wereldwijd beoefende krijgskunst, bekend om zijn vloeiende bewegingen en focus op harmonie, zelfbeheersing, en respect voor anderen.

Aikido Waddinxveen

Wanneer:

Maandag 20:00-21:30
Vrijdag 20:00-21:30

Waar:

Sniepweg 13-F
2742 AR Waddinxveen

Kosten:

Proefles is altijd gratis! 
€ 385,- per jaar

Aikido meester | Theun Jelsma

In maart 1989 begon Theun zijn eerste aikidoles in een nieuw opgerichte club in de buurt. Vanaf die eerste les was hij gegrepen door aikido, en het is sindsdien een onlosmakelijk deel van zijn leven geworden. 

In het begin was Theun als een “aikido toerist,” zoekend naar nieuwe technieken en leraren, maar zonder duidelijke richting. Hij probeerde veel lessen en verzamelde technieken om hogere graden te behalen, wat het gevoel gaf van een sport in plaats van een echte krijgskunst.

Dit veranderde in 1996 toen hij Alain Peyrache ontmoette. Alain toonde hem de essentie van aikido en hielp hem begrijpen hoe een dojo zou moeten functioneren. Vanaf dat moment besloot Theun alleen nog maar bij Peyrache te leren.

In september 1999 opende Theun zijn eigen dojo, Aikido School Kinonagare, in Waddinxveen. Nu, meer dan 20 jaar later, geeft hij nog steeds aikidolessen aan zijn eigen leerlingen, voortbouwend op de lessen die hij van Peyrache heeft geleerd.